Ongetwijfeld worden huwelijkszakjes vooral geassocieerd met een uiterst dankbare verpakking voor cadeaus voor bruiloftsgasten. Er zijn echter heel veel mogelijkheden om deze zakjes te gebruiken. We beschrijven hier daarom een aantal van deze mogelijkheden.

Engelfiguurtjes verpakt in kleurrijke organzazakjes voor bedankingen voor de bruiloftsgasten

Engelfiguurtjes verpakt in kleurrijke organzazakjes voor bedankingen voor de bruiloftsgasten

Huwelijkszakjes – hoe kunnen ze een trouw verfraaien?

Op deze uitermate voor het bruidspaar belangrijke dag dient alles perfect en uniek te zijn. Zowel bij de organisatie van een groot als een klein bruiloftsfeest verschijnen er decoratieve doosjes en ajourmandjes. Jammer genoeg zijn deze niet erg discreet en onpraktisch. Daarom kiezen vele paren voor de subtielere huwelijkszakjes. De keuze van stoffen, kleuren en bedrukkingen is enorm! Ze passen gemakkelijk bij elke trouwstijl.

Decorative

Decorative

Het bruidspaar beslist vaak voor kleurrijke zakjes in overeenstemming met de voornaamste kleuren van hun bruiloft, buidels met bloembedrukkingen, wit satijn of delicate organza.

Decorative

Decorative

In de afgelopen jaren is een groeiende populariteit van rustieke motieven waargenomen. Een zak voor huwelijksenveloppen vervaardigd van linnen of jute past perfect in deze trend. Door de mogelijkheid de zakjes te personaliseren, kunnen zakjes bedrukt worden met een motief dat in andere huwelijksdecoraties voorkomt. Zulke onderdelen die een samenhangend geheel vormen, dragen bij aan het creëren van een prachtig kader voor een huwelijk en bruiloft.

Versierde opgerolde dekens en slippers in linnen zakken voorbereid voor bruiloftsgasten

Versierde opgerolde dekens en slippers in linnen zakken voorbereid voor bruiloftsgasten

Welke rol kunnen decoratieve zakjes nog vervullen op een huwelijk? Ze zijn een perfecte verpakking voor kleingeld, rijst of confetti om de pasgehuwden mee te bestrooien!

Zakjes voor geld voor een huwelijk zijn niet alleen een elegante verpakking voor enveloppen en wenskaarten die aan het pasgehuwde bruidspaar worden overhandigd. Welke rol kunnen deze zakjes nog vervullen op een huwelijk? De kleinere formaten zijn perfect geschikt voor het smaakvol opbergen van kleingeld- een zakje voor een gelukscentje, rijst of confetti. In overeenstemming met de traditie bestrooien de verzamelde gasten de pasgehuwden ermee wanneer deze de kerk of de burgerlijke stand buitenkomen. Vaak vergeet de persoon die het huwelijk organiseert tijdens de voorbereidingen esthetisch uitziende zakjes hiervoor te voorzien. Uiteindelijk belanden de voorwerpen voor het bestrooien van de pasgehuwden in een plastic zak of in de broekzakken. Zo haalt men jammer genoeg de elegantie uit het kader van het hele evenement.

Bruid

Bruid

Zakjes tijdens de bruiloft

Decorative

Decoratieve

Tijdens de bruiloft zijn er oneindig veel mogelijkheden om de zakjes te gebruiken – zover onze verbeelding reikt. Ze kunnen zowel een puur decoratieve als nuttige functie hebben. Ze worden gebruikt als verpakking voor cadeaus voor de gasten, maar vervangen ook uitstekend de traditionele naamkaartjes op de tafel. Ze zijn ook vaak een uiterst stijlvolle en decoratieve verpakking voor flessen met alcoholische drank die op een trouwfeesttafel worden geplaatst. Laten we de meest populaire gebruiksvoorbeelden nader bekijken:

Zakjes als naamkaartjes op een trouwfeesttafel

De zakjes met de geschenken die voor de bruiloftsgasten zijn voorzien, kunnen tegelijkertijd hun plaats aan een trouwfeesttafel aanduiden. Zo kan men decoratieve kaartjes aan de zakjes hangen of kiezen voor gepersonaliseerde buidels met de gedrukte voor- en familienamen van de gasten. De zo voorbereide zakjes vervangen de traditionele, papieren naamkaartjes! Een dergelijke oplossing laat toe geld bestemd voor de naamkaartjes te besparen, wat welkom is aangezien een plaats op een bruiloft meestal kostelijk is. Bovendien bewaren de gasten hun naamzakjes graag als een leuk souvenir van de bruiloft.

Huwelijkszakjes voor de gasten, zakjes dus als verpakking voor cadeaus voor de bruiloftsgasten

Decoratieve

Decoratieve

Geschenken voor bruiloftsgasten nemen verschillende vormen aan. Meestal zijn dit echter verschillende soorten zoetigheden verpakt in een decoratieve verpakking. De stoffen zakjes komen in veel formaten voor en er kunnen ook voorwerpen in worden gestoken met wat grotere afmetingen. Onder de gadgets die als bedankingen worden overhandigd, zijn bevallige figuurtjes van engeltjes, sleutelhangers, magneetjes, potten met zelfgemaakte conserven, flesjes met alcoholisch vruchtenaftreksel, geurkaarsen of manueel vervaardigde zeepjes erg populair. Natuurlijk zijn zoetigheden, bijv. snoepjes, pralines, muffins, bitterkoekjes en geglaceerde kruidkoeken nog steeds het meest populair.

Ideeën voor een cadeau voor de bruiloftsgasten - amandelen of een engelfiguurtje verpakt in een organzazakje

Ideeën voor een cadeau voor de bruiloftsgasten – amandelen of een engelfiguurtje verpakt in een organzazakje

Bijzondere bedankingen voor speciale gasten – geschenken voor de ouders en de getuigen

Tijdens het huwelijk en de bruiloft is het goed de gasten te onderscheiden die bijzonder geëngageerd zijn in de voorbereidingen op deze unieke dag. Dit is een perfecte gelegenheid om de belangrijkste personen in ons leven te bedanken – zelfs als ze, om diverse redenen, niet persoonlijk hebben deelgenomen aan de organisatie van dit belangrijk evenement. Meestal bereidt het bruidspaar speciale bedankingen voor de ouders en bedankingen voor de getuigen voor. Soms ook voor de grootouders, broers en zussen, vrienden of andere mensen aan wie het bruidspaar gehecht is.

De meest populaire ideeën voor bedankingen zijn films, multimediapresentaties of liedjes die voor deze gelegenheden zijn voorbereid. Meestal overhandigen de pasgehuwden dan ook unieke geschenken. Populaire ideeën zijn manden met koffie en snoep, chocolaatjes, grappige gepersonaliseerde mokken, een wijnkistje of een boompje in een decoratief kader.

Welk geschenk het bruidspaar ook beslist te overhandigen, de door ons aangeboden decoratieve stoffen zakjes zijn de perfecte aanvulling op het cadeau. Het geschenk dat in zo’n zakje verpakt is, ziet er uiterst smaakvol en elegant uit. Bovendien zullen de huwelijkszakjes door hun hoge duurzaamheid nog lange tijd dienst doen om verscheidene voorwerpen in op te bergen en herinneren aan deze unieke dag.

Zakjes met amandelen als cadeau voor de bruiloftsgasten

Zakjes gevuld met amandelen in zoete glazuur – chocolade of suikerglazuur (geglaceerde amandelen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar!). Volgens de traditie moet het aantal ervan oneven zijn – het symboliseert de onafscheidelijkheid van de echtgenoten. Meestal worden vijf amandelen overhandigd om de volgende wensen te symboliseren: onophoudelijke liefde, gezondheid, geluk, voorspoed en een lang leven.

Witte organzazakjes met amandelen in suikerglazuur

Witte organzazakjes met amandelen in suikerglazuur

Meestal zit bij het zakje met de amandelen ook een kaartje met bedankingen voor de aanwezigheid van de gasten. Het is ook mogelijk om de inhoud van de bedankingen in de vorm van een bedrukking op het zakje te plaatsen!

Dankzij de bruiloftsgasten - organzazakje met amandelen

Dankzij de bruiloftsgasten – organzazakje met amandelen

Andere, even zoete blijk van liefde – zakjes als verpakking voor huwelijkssnoepjes en chocolaatjes voor de bruiloftsgasten

Onder de zakjes voor huwelijkssnoepjes zijn de van organza vervaardigde elegante tasjes het meest populair. De keuze valt op deze stof omdat ze door haar grote doorzichtbaarheid uitstekend de inhoud van het zakje laat zien. Er zijn echt veel soorten zoetigheden die men aan de gasten kan overhandigen. Men kiest meestal voor gepersonaliseerde huwelijksfudges of chocolaatjes in een verpakking met een gedrukte afbeelding, bijv. een foto van het bruidspaar. Op de bruiloftstafels verschijnen ook kleurrijke, handgemaakte lollies en verrukkelijke karamelsnoepjes met thematische opschriften. Onder de zoete hapjes zijn er ook vaak gebakjes – mooie en kleurrijke bitterkoekjes, of door het bruidspaar vaak eigenhandig gebakken heerlijke muffins of favoriete koekjes.

Organza zakje gevuld met snoepjes liggend op de bruiloftstafel

Organza zakje gevuld met snoepjes liggend op de bruiloftstafel

Het komt voor dat het bruidspaar de gasten heel ongebruikelijke geschenken geeft die om diverse redenen alleen voor volwassenen zijn bestemd (voorbeeld hieronder). Dan worden de zakjes met snoepjes alleen aan de op het feest aanwezige kinderen overhandigd. De kinderen zullen zich hierdoor heel zeker niet benadeeld voelen, maar zelfs geëerd. Men hoeft maar voor de kleuters aantrekkelijke zakjesdessins te kiezen en de zakjes met schitterende zoetigheden te vullen.

Haar en zijn favoriete bedankingen – set zakjes met bedankingen die door elk van de echtgenoten gekozen zijn

Enorm populair zijn sets geworden die uit twee zakjes bestaan: één met een delicatesse gekozen door de bruid en het andere zakje gekozen door de bruidegom. De verpakkingen worden meestal versierd met een bedrukking met het opschrift “His favorite” en “Her favorite“, “Zijn favoriete bedanking” en “Haar favoriete bedanking” dus. De inhoud van de zakjes kan contrasteren met elkaar bijv. zoete nougatchocolaatjes + gezouten nootjes, of elkaar aanvullen bijv. jasmijnthee + zandkoekjes. Dit geschenk laat de gasten toe het belangrijkste paar van deze avond nog beter te leren kennen. Het bruidspaar kan diens voorkeuren uitdrukken door in hun zakje een geschenk te overhandigen dat sterk met hen verbonden is. Een liefhebber van een gezonde levensstijl kan de verzamelde gasten bijvoorbeeld studentenhaver of fitness-snoepjes schenken. Een liefhebber van knabbelen kan zijn favoriete pretzels delen en iemand die houdt van jellysnoepjes kan kleurrijke jellyteddybeertjes in een zakje steken.

De zakjes in een dergelijke combinatie komen in veel varianten voor. Sommige bruidsparen gaan voor organzastof die de inhoud van het zakje laat zien, andere kiezen contrasterende satijnen zakjes in het wit en zwart die bij hun kleding passen. Vaak worden ook kleuren gekozen die op de bruiloft domineren.

Hangover KIT – onconventioneel, ietwat grappig en heel praktisch cadeau voor de bruiloftsgasten

Onder de geschenksuggesties is er ook een Hangover kit, een set die redding biedt bij een kater. Bruidsparen die een originele cadeau aan de bruiloftsgasten willen schenken, overhandigen vaak aan de feestvierders zakjes met een inhoud die helpt bij de regeneratie na een nacht van feestpret. In de buidel met thematische bedrukking kan men bijv. pijnstillers, kauwgom, een blinddoek voor de ogen of een donkere zonnebril, een isotone of energetische drank en een snack steken. Als het feest de volgende dag doorgaat, dan overhandigen bruidsparen op de dag van de bruiloft zelf veelal een conventioneler geschenk. De hangover kit ontvangen de gasten dan de dag nadien als bedanking voor hun aanwezigheid op het feest de tweede dag.

Unieke geschenken voor de zinnen – decoratieve zakjes met potpourri en gedroogde lavendel

Een ander uniek voorstel zijn decoratieve zakjes gevuld met gedroogde lavendel of een geurmengsel van meerdere gedroogde bestanddelen. Een dergelijke cadeau voor de bruiloftsgasten ziet er niet alleen charmant uit, maar geurt vooral heel lekker! Dit geschenk is een prachtige versiering van een bruiloftstafel! Bovendien gaat dit geschenk voor de gasten langer mee en zal het een herinnering zijn aan deze bijzondere gebeurtenis. Zakjes gevuld met gedroogde lavendelbloesem of geurende potpourri kunnen gebruikt worden als een natuurlijke bron van lekkere geur in bijv. een kast of auto.

Organza zakjes in violette kleur gevuld met lavendel

Organza zakjes in violette kleur gevuld met lavendel

De buidels zijn verkrijgbaar in vele kleurvarianten en stoffen – de zakjes kunnen zowel een effen kleur hebben als versierd zijn met een bedrukking van bijv. een afbeelding van de pracht van bloeiende lavendel. Dit is een unieke inspiratie om de bruiloftsgasten te bedanken.

Zakjes van organza, jute en linnen met een gedrukte afbeelding van lavendel en gevuld met gedroogde lavendelbloesem.

Zakjes van organza, jute en linnen met een gedrukte afbeelding van lavendel en gevuld met gedroogde lavendelbloesem.

Hoe pak je een huwelijkscadeau in? Zakjes als huwelijkscadeautasjes

De hierboven genoemde suggesties waren bestemd voor de organisatoren van dit belangrijk feest -voor het paar dat het huwelijk plant en professionele ‘wedding planners’, of huwelijksconsulenten. Tenslotte dient men er echter aan toe te voegen dat de decoratieve zakjes natuurlijk ook dienst kunnen doen als een uiterst smaakvolle verpakking voor een cadeau voor het bruidspaar zelf! De veelheid van modellen en formaten zorgt ervoor dat we in een zakje zowel een wenskaart en geld, of kleine geschenken, kunnen overhandigen als ook cadeaus met grotere afmetingen! Je kan zowel elegante effenkleurige stoffen als mooie dessinzakjes met diverse bedrukkingen kiezen. Het is mogelijk ze te personaliseren, al vanaf één stuk! Dit laat toe echt originele cadeauverpakkingen te creëren. Stoffen zakjes maken het mogelijk huwelijkscadeaus op een heel stijlvolle manier in te pakken.

Geld

Geld