Onder de verschillende stoffen die op de markt beschikbaar zijn en die gebruikt worden om allerlei soorten decoraties te maken, is het precies organza die ons de grootste mogelijkheden biedt voor het interieurdesign en de decoratie ervan.

De decoraties die met behulp van organtine zijn gemaakt zijn erg mooi en hebben een zekere lichtheid. Met deze luchtige en transparante stof kunt U originele decoraties voor Uw huis maken, bijvoorbeeld voor de kinderkamer of de eettafel. Decoraties van organza zijn al jaren ook zeer populair voor bruiloften en huwelijksfeesten. Het wordt gebruikt om zowel de kerk als de feestzaal te versieren.

Bruiloftsdecoraties

Bruiloftsdecoraties

Organza materiaal  en DIY decoraties met gebruik ervan

De organza kan gebruikt worden om een verscheidenheid aan decoraties te creëren. Een van de eenvoudigste, maar zeer effectieve en universele is een decoratieve organza strik. Afhankelijk van Uw behoeften, kunt U het gebruiken om een geschenkverpakking, een bloempot, een vaas of een kandelaar op tafel te decoreren. Grotere formaten van een organza strik kunnen ook stoelen , overgordijnen of rolgordijnen versieren ! Er zijn werkelijk vele mogelijkheden. Mensen met manuele vaardigheden kunnen ook indrukwekkende organza-bloemen maken, die met de hier beschreven strik inwisselbaar zijn.

Deze zakjes zijn uitstekend geschikt voor de verpakking van een geschenk ,bv voor een doopsel

Deze zakjes zijn uitstekend geschikt voor de verpakking van een geschenk ,bv voor een doopsel

Inspirerende ideëen voor de versiering van een tafel met organza decoraties

Organza is minder stijf dan tule. Het is veel soepeler materiaal en dus gemakkelijk in vormen te plooien. Deze eigenschap is bijvoorbeeld handig bij het versieren van een tafel met organza. Spreid eenvoudigweg een brede strook stof over het midden van de tafel uit en geef deze vervolgens een vorm door met regelmatige intervallen stukjes ervan met de hand te pitsen . Dit geeft het effect van een subtiele, elegante golf. U kunt er verschillende decoraties op plaatsen, zoals vazen met snijbloemen en een hoge kandelaar. Daarnaast stellen we voor om over de gerimpelde organza stof bloemblaadjes of acryl kristallen uit te strooien. Het eindresultaat zal in ieder geval indrukwekkend zijn..

Een zakje van organza - in deze versie als een decoratie element

Een zakje van organza – in deze versie als een decoratie element

Als U echter de voorkeur geeft aan een meer bescheiden, minder stemmige variant , leg dan een uitgestreken band  van de gekleurde stof bovenop een tafel die met een uniform gekleurd tafelkleed is bedekt. Het effect zal subtieler maar evengoed indrukwekkend zijn.

Huwelijksinspiraties

Huwelijksinspiraties

Hoe kun je nog anders deze geweldige stof gebruiken om je eetkamer op te fleuren ? Stroken van deze stof kunnen worden gebruikt om stoelen op een eenvoudige manier te versieren – door er een sjerp van   de stof gemaakt doorheen te steken of door een decoratieve strik van organza op de rugleuning van de stoel te binden.

Versiering van de kerk met linten van organza

Versiering van de kerk met linten van organza

Dekoraties van organza in de kinderkamer

Organtine kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan interieurdecoraties te creëren. Net zoals tule wordt organza gebruikt voor het decoreren van een kinderkamer die door kleine meisjes wordt bewoond. Met behulp van deze stof kunt U een prachtige baldakijn van organza creëren, decoratieve bedstrikken of sjerpen om gordijnen te knopen. Organza geschenkzakjes kunnen met succes worden gebruikt om kinderspeelgoed en allerlei plastische accessoires van elkaar te scheiden en van een decoratieve opbergplaats te voorzien. Een grote doorzichtigheid die de inhoud onmiddellijk blootlegt, maakt het voor het kind ook gemakkelijker om alles op orde te houden .

Decoratie van de kinderkamer

Decoratie van de kinderkamer

Een zakje van organza leent zich uitstekend voor het opbergen van allerlei kindersnuisterijen

Een zakje van organza leent zich uitstekend voor het opbergen van allerlei kindersnuisterijen

Inspirerende ideeën voor decoraties met behulp van zakjes van organza

Bij het maken van doe-het-zelf versieringen is het zeker de moeite om kant-en-klare organza zakjes te gebruiken. We kunnen ze gebruiken om geurzakjes voor het huis te maken. Ze werken perfect als luchtverfrisser voor in de auto of als geurverspreider voor kasten en laden.

Zakjes van organza zijn ook geschikt als verpakking van lavendel

Zakjes van organza zijn ook geschikt als verpakking van lavendel

Vul de binnenkant van de stoffen zak met een vooraf bereide mix van gedroogde bloemen. Daarvoor moet een mengsel van schors en gedroogde bloemen worden bereid en vooraf doordrenkt met onze eigen geurcompositie. Die zullen we dan weer bereiken door een mengsel te maken van onze favoriete en natuurlijke etherische oliën. Zulke geparfumeerde geschenkzakjes zijn zeer praktisch en zijn een van de meest populaire organza decoraties. Organza zakjes met een gedroogd geurmengsel zijn een geweldig cadeautje voor verschillende gelegenheden!

Organza zakjes kunnen ook gebruikt worden voor het bewaren van gedroogde bloemen

Organza zakjes kunnen ook gebruikt worden voor het bewaren van gedroogde bloemen

Waar koop je zakjes van organza ?

Ooit gehoord van deze uiterst veelzijdige en chique stoffen zakken? U kunt ze het beste rechtstreeks van de producent kopen en zonder de marge van talrijke tussenpersonen! Voor organza zakjes nodigen wij U uit in onze winkel van wereld zakjes. We hebben een breed scala aan kleuren en maten beschikbaar. Het aanbod omvat ook talrijke varianten van organza geschenkzakjes met thematische opdruk ! Wat onderscheidt ons van onze concurrenten ? Wij bieden de mogelijkheid om op onze producten een bedrukking van hoge kwaliteit aan te brengen. Dankzij onze zeer grote voorraad zorgen wij ook voor een zeer snelle realizatie van zelfs zeer grote orders. Graag nodigen wij U dus uit voor een samenwerking!