Kruiden zijn altijd al een van de belangrijkste elementen in de keuken geweest. Dankzij kruiden kan men smakelijk koken, maar ook zorgdragen voor de gezondheid. Elke huisvrouw heeft haar favoriete kruiden in de keukenkast en gebruikt deze afhankelijk van de behoeften. Deze kruiden kunnen het best opgeborgen en bewaard worden in linnen zakjes – tasjes vervaardigd van een natuurlijke stof die beschermt tegen schimmel en tegelijk mooi en praktisch is, en niet in bokalen of plastic verpakkingen.

Linnen zakjes in de keuken? Ja!

linnen zakjes in de keuken DIYDe manier waarop kruiden worden bewaard is heel belangrijk – door ze juist op te bergen, behouden ze zelfs na een lange tijd hun aroma, wat uitermate belangrijk is bij het kruiden van gerechten. En als de huisvrouw ook wil dat het interieur van de keuken er effectvol uitziet, dan kan ze kiezen voor de interessante en uiterst praktische oplossing van linnen kruidenzakjes.

Dit is een schitterende manier om kruiden in de juiste staat te houden, wat zeker niet gegarandeerd wordt door gewone foliezakken. Bovendien is het gebruik van een dergelijke oplossing heel praktisch omdat het linnen zakje gemakkelijk geopend en gesloten kan worden door middel van de trektouwtjes. Zo’n zakje kan rap geopend worden om er de juiste hoeveelheid uit te halen en vlug opnieuw gesloten worden zodat het aroma van de kruiden niet verloren gaat.

De in het linnen zakje verpakte kruiden zullen lange tijd hun natuurlijke, schitterende geur behouden en als de kruiden niet in de kast, maar erbuiten lig gen, dan zal de geur ervan de hele keuken vullen. Linnen buidels zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen wat formaat en gebruikte ontwerpen betreft. Een dessin van kleine bloemen, een zeilmotief en vele, vele andere motieven kunnen perfect gecombineerd worden met de stijl die in een bepaalde keuken heerst.

Een groot voordeel van een dergelijk accessoire is de stof waaruit het gemaakt is, namelijk linnen. Linnen kan probleemloos worden gewassen, daarom kan een gebruikt zakje opnieuw gebruikt worden. Hoewel linnen enigszins zal krimpen, is deze stof gevoelig voor uitrekken tijdens het gebruik, waardoor zij opnieuw haar vroegere vorm zal krijgen.

Hoe dien je linnen zakjes te gebruiken?

linnen zakjes in de keukenEen voordeel is ook het feit dat linnen kruidenzakjes ook voor andere doeleinden kunnen dienen. Er kunnen even goed zeepjes, cosmetica en zelfs juwelen in opgeborgen worden. Ze kunnen ook gebruikt worden als een geurbuidel om in een badkamer of klerenkast geplaatst te worden en rondom zal zich dan een mooie, frisse geur verspreiden. Deze zakjes kunnen ook deeg, bloemblaadjes, gedroogde paddenstoelen of fruit bevatten. Linnen beschermt om het even welk product tegen schimmel, daarom wordt deze stof zo aanbevolen voor gebruik in de keuken.

Het gebruik van linnen zakjes is erg in de mode en past in de huidige trends. Deze zakjes zijn vooral volledig natuurlijk en bovendien heel sterk – zelfs tijdens het wassen zouden ze niet mogen worden beschadigd. Linnen ziet er als een van de sterkste stoffen ook prachtig uit. Bovendien kunnen we tussen vele bedrukkingen kiezen, dus vinden we zeker iets wat ons zal bevallen en geschikt is voor het doel.

Linnen zakjes zijn niet duur en kunnen voor veel dingen gebruikt worden. En meerdere malen! Dit is een groot voordeel dat overtuigt dat het echt goed is deze tasjes aan te schaffen.

Het is goed je te laten verleiden door iets nieuws, ecologisch en moois, wat tegelijk een soort terugkeer naar het verleden zal zijn. In de keukens zullen immers natuurlijke stoffen heersen en geen plastic. Hierdoor kunnen producten, vooral kruiden, heel lang vers gehouden worden.