Pasen is het belangrijkste christelijke feest in Polen. Bovendien nadert de lente met rasse schreden, er is steeds meer zon, de dagen worden steeds langer… De mensen versieren hun woningen en tuinen prachtig. Ze zetten er figuurtjes van lammetjes, haasjes. Ze strooien eieren rond in huis en in de tuin, geven elkaar kleine cadeautjes „van de paashaas”. Vraag je je af waarin je de paasgeschenken dient te verpakken? We hebben unieke aanbiedingen!

Maar eerst – wat over pasen

Verschillen in tradities

In Groot-Brittannië vinden er in die periode wedstrijden plaats in het rollen van eieren van een heuvel. De Engelsen hebben de echte decoratieve paaseieren bijna volledig vervangen door chocoladen eieren.
In de Verenigde Staten duurt Pasen maar één dag – zondag. Het belangrijkste element van het vieren van Pasen is echter het zoeken van chocoladen eieren.
De Italianen hechten geen belang aan paaseieren, ze eten een feestelijk, uitgebreid diner en brengen het weekend door met picknicks buiten de stad.
De Duitsers en Oostenrijkers versieren boompjes met eieren en de kleine kinderen wachten op de paashaas die cadeaus meebrengt.
In Tsjechië eet men judassen – gistbroodjes met honing.
Mensen over de hele wereld vieren Pasen op een wat andere manier, maar er is iets wat gemeenschappelijk is…

 

De paashaas – deze verbindt de verschillende tradities en deelt paasgeschenken uit

In veel andere landen wordt Pasen volgens de sagen gevierd ter ere van de Angelsaksische godin van de lente Eostre. Daarom ook berust deze gebeurtenis op het afscheid nemen van de winter en het verwelkomen van het lenteweer. Elk land heeft eigen individuele tradities, maar er is ook één constante die alle landen verbindt – de wedstrijd van het zoeken naar schatten – d.w.z. eieren verborgen in huis en in de tuin. Op die dag geven mensen elkaar ook kleine paasgeschenken.

Zoete eieren die in het gras liggen, zijn een grote attractie voor de kleintjes. Vaak treedt er een probleem op – waarin dienen de kinderen deze eieren te verzamelen? Wij kennen de oplossing die de oogst voor de kinderen beter en gemakkelijker zal maken!
Linnen zakjes met een bedrukking zijn perfect voor dit doel. Ze zijn licht, praktisch en kleurrijk. Bovendien hebben ze een trekkoord waardoor het kind het zakje probleemloos kan sluiten en gemakkelijk kan dragen. En dan zal het kind ook een buidel hebben om de verworven schatten in te bewaren.

 

De linnen zakjes zijn verkrijgbaar in vele dessins en formaten, zelfs met het motief van de paashaas. Het is dus maar een kwestie meer van het geschikte dessin en formaat te kiezen en te kijken naar de vreugde van de kinderen, die met de kleurrijke buidels rondlopen.

 

Een uniek idee voor paasgeschenken

Geschenken geraken meer en meer ingeburgerd in de traditie van Pasen. Kinderen krijgen pakjes met zoetigheden en in sommige regio’s zelfs speelgoed. Een beetje zoals voor Kerstmis, maar met wat minder schwung. Volwassenen geven elkaar ook kleine geschenken.
En opnieuw rijst de vraag: „Waarin dienen deze geschenken verpakt te worden?”. En het antwoord is eenvoudiger dan het lijkt! We stellen onze oplossing voor – zakjes. Of het nu tasjes van organza of linnen zijn, ze zullen perfect geschikt zijn. Ze zijn niet duur en ze maken een heel grote indruk.

Op deze manier verpakt, zullen de decoratieve eieren, eenkleurige eieren, chocoladen eieren of om het even welk ander voorwerp een heel leuk geschenk zijn. Zo’n hartelijk gebaar in een mooie verpakking zal er zeker voor zorgen dat de persoon die het geschenkt ontvangt, zich verheugd voelt en dat er een glimlach op diens gezicht verschijnt.

 

Zakjes met bedrukking