Als je nog niet weet hoe je het huwelijkscadeau moet inpakken, dan is dit artikel voor jou!We hebben een aantal aantrekkelijke voorstellen voorbereid hoe je dit kan doen in het geval van verschillende soorten cadeaus. We tonen dus hoe je een cadeau kan inpakken zonder inpakpapier, doos en kleefband. Ja! Je kan dit veel gemakkelijker, sneller en nog effectvoller doen!

Elegant, goudkleurig organzazakje als verpakking voor een foto van de pasgehuwden.

Elegant, goudkleurig organzazakje als verpakking voor een foto van de pasgehuwden.

Huwelijksgeschenk in een mooie verpakking. Hoe verpak je een huwelijkscadeau op een interessante en originele manier?

De meeste genodigden die een geslaagd cadeau zoeken, letten niet erg op de verpakking ervan. Hoogstwaarschijnlijk zullen we echter de kans niet hebben de glimlachen van de pasgehuwden bij het uitpakken van het door ons gekozen huwelijkscadeau te zien. We kunnen echter delen in hun vreugde bij het zien van de uitzonderlijke geschenkverpakking. Een eerste indruk kan maar één keer gemaakt worden, laten we er dus voor zorgen dat ons geschenk zich van de andere onderscheidt en dat alleen al de verpakking ervan een grote indruk maakt.

Linnen tas met gips, pluche konijntjes in een envelop en een geschenk verpakt in grijs papier

Linnen tas met gips, pluche konijntjes in een envelop en een geschenk verpakt in grijs papier

Het verpakken van cadeaus in pakpapier

Wanneer we denken aan het inpakken van huwelijkscadeaus, is traditioneel papier waarschijnlijk het eerste waaraan we denken. Papier is bijzonder handig bij het inpakken van grote cadeaus die zich in een kartonnen doos bevinden met een regelmatige vorm. Op de markt is een heel gamma decoratief papier verkrijgbaar.

Geschenkdozen verpakt in gekleurd papier, jute rode zakken en potten met conserven

Geschenkdozen verpakt in gekleurd papier, jute rode zakken en potten met conserven

Zowel gekleurd pakpapier met een decoratieve bedrukking als het de laatste jaren bijzonder populaire minimalistische grijze papier laten echt toe een cadeau effectvol in te pakken. Door cadeaus in te pakken in grijs papier kan je getuigen van grote creativiteit. Het grijs papier vormt een prachtige, neutrale achtergrond voor bijkomende decoraties. Op een eenvoudige manier kunnen we een dergelijke verpakking een uniek karakter geven. Het pakje kan worden versierd met een schildering uit de vrije hand, een kanten servet, levende takjes of decoratieve hangers. Om het pakje persoonlijker te maken, kan je er handgeschreven wensen op zetten of het bijv. met foto’s versieren. Er zijn echt veel mogelijkheden! Men dient er echter aan te denken dat dit meer tijd van ons vergt en bepaalde manuele vaardigheden. Laten we het inpakken van de cadeau dus niet tot het laatste ogenblik uitstellen.

Hoe pak je alcohol voor een huwelijkscadeau in?

Meestal willen we bij het feliciteren van de pasgehuwden een geschenk overhandigen. Ook als ons cadeau grote afmetingen heeft en we het op dat moment niet aan het bruidspaar willen overhandigen. Ook beslissen we bijkomend een klein cadeau te schenken wanneer we het bruidspaar geld willen geven. Snijbloemen zijn het populairst. Wie deze wil vermijden, kiest voor bijv. een fles wijn of andere alcoholische drank. Hoe verpak je een huwelijkscadeau wanneer dit een fles alcoholische drank betreft? Je kan deze overhandigen verpakt in een houten kistje, geplaatst in een rieten mandje samen met fruit of zoetigheden of deze in een decoratief tasje doen. In het bijzonder bevelen we de elegante zakjes voor wijn en andere alcoholische dranken aan, genaaid van velours, satijn, organza of de zakjes in rustieke stijl van jute en linnen. Op onze website vinden jullie een breed assortiment van stoffen zakjes met afmetingen 16 x 37 cm die perfect geschikt zijn als stijlvolle flesverpakking.

Wijnzakje 16x 37 cm

Wijnzakje 16x 37 cm

Hoe pak je handdoeken in voor een huwelijkscadeau (of andere zachte geschenken)

Als verpakking voor handdoeken, dekens of beddengoed zijn de meest voorkomende rieten manden of cellofaanfolie vastgebonden met een decoratieve strik. Zachte items zoals echtelijke kamerjassen met gepersonaliseerd borduurwerk kunnen ook worden verpakt in een decoratieve stoffen tas, bijv. een zak van linnen, velours of satijn. Doordat grote formaten van stoffen zakken beschikbaar zijn, kan elk cadeau mooi en stijlvol worden ingepakt. Het geschenk zal zich effectvol presenteren en wij vermijden de moeilijkheden met het inpakken van het cadeau in een decoratieve verpakking. Een troef van de stoffen zakjes is ook het feit dat ze in de toekomst kunnen worden gebruikt bijv. voor het opbergen van warme dekens of kamerjassen in de zomer. Deze oplossing is dus ecologischer en praktischer.

Decoraties

Decoraties

Hoe pak je een huwelijkscadeau in met een ongewone, onregelmatige vorm?

Het inpakken van moeilijke cadeaus in traditioneel inpakpapier kan ondankbaar zijn. Op plaatsen met onregelmatige vormen kan het papier buigen en scheuren, waardoor het hele effect teniet wordt gedaan. Dit probleem kan beteugeld worden door het geschenk in een grotere kartonnen doos te plaatsen. Een goede oplossing is ook het gebruik van een materiaal met een grotere elasticiteit dan inpakpapier. Voor dit doel zijn bijv. cellofaan, crêpepapier of stoffen zoals tule of ondoorzichtige stoffen zoals bijv. bedrukt katoen, uitstekend. Deze materialen kunnen gemakkelijker gemodelleerd worden en passen zich aan ongewone vormen en allerhande oneffenheden aan. Langwerpige cadeaus kunnen snel en bijzonder effectvol worden ingepakt – in de vorm van een snoepje. Het enige dat je hoeft te doen, is het voorwerp in een rol te wikkelen (zoals men pannenkoeken wikkelt) en de zijkanten met strikken vast te binden. Ook hier komen onze zakken je te hulp. Je hoeft het cadeau maar in de zak te steken, de decoratieve touwtjes aan te trekken en het cadeau is klaar! Snel en stijlvol.

Hoe pak je een huwelijkscadeau in dat groot en heel zwaar is?

Cadeaus met grotere afmetingen zoals radio’s, televisies en elektronische huishoudelijke apparaten kunnen we zonder grote problemen inpakken. Het enige wat je hoeft te doen, is het juist aantal vellen papier of rollen verpakkingspapier te kopen. Maar wat doen we wanneer ons cadeau echt groot is? Of wanneer het zo zwaar en onhandig is dat het problematisch zou zijn om het op de bruiloft te bezorgen? Hoe pak je een groot huwelijkscadeau in? Om niet ter plekke met lege handen te verschijnen, kunnen we een originele verrassing voorbereiden die het bruidspaar laat zien welke cadeau we hun willen schenken zonder ons bloot te stellen aan de ongemakken die verbonden zijn met het inpakken en transport ervan. We kunnen een foto van het geschenk maken, deze ontwikkelen en op de bodem van een met een lint vastgebonden kartonnen doos leggen. Als we het bruidspaar wat langer in onzekerheid willen laten, dan kunnen we een puzzel met een foto van ons geschenk bestellen en deze bijv. in een organzazakje steken! Het bruidspaar zal pas te weten komen welke verrassing we hen hebben bereid wanneer ze alle stukken van de puzzel met elkaar hebben verbonden. Een alternatief voor foto’s van het cadeau is het maken van een kaart met de aangeduide route of het overhandigen van een papier met de richtlijnen hoe het bruidspaar het cadeau kunnen bereiken. De kaart of het papier met de richtlijnen zal in de toekomst een prachtig souvenir zijn! Het is een goed idee om deze kaart of dat papier goed te beveiligen en ze in een kader te steken of op te rollen en met een decoratief lint vast te binden.

Hoe pak je geld in voor een huwelijkscadeau

Geld

Geld

Geld is een heel praktisch cadeau en meestal zijn de pasgehuwden precies met geld het meest tevreden. Op welke manier pak je geld voor een huwelijk best in? Allereerst raden we je aan om het niet in een conventionele witte envelop te steken!

Geld ingevoegd in de bruiloft wenskaart

Geld ingevoegd in de bruiloft wenskaart

We hebben heel veel mogelijkheden en we garanderen je dat we dit op een eenvoudige manier echt effectvol kunnen doen. In veel bloemenwinkels kan men een origineel huwelijksboeket bestellen dat gemaakt is van bankbiljetten.

Huwelijksboeket met origamibloemen van bankbiljetten worden gemaakt

Huwelijksboeket met origamibloemen van bankbiljetten worden gemaakt

Ook bankbiljetten in een rolletje dat in een ballon is gestoken die gevuld is met helium en kleurrijke confetti, zullen zich effectvol en origineel presenteren. De aandacht van het bruidspaar zal heel zeker ook getrokken worden door een glazen, transparant spaarvarken gevuld met muntgeld. Een uitstekend idee is ook om geld in een zakje van bijv. velours te doen en dit buideltje aan een poot of de hals van een teddybeer te hangen. Zelfs als we besluiten geld te schenken aan de pasgehuwden, dan kunnen we op heel korte tijd originele cadeauverpakkingen creëren.

Als het huwelijkscadeau geld zou moeten zijn, kun je het in een glazen spaarpot wikkelen in een organza zakje.

Als het huwelijkscadeau geld zou moeten zijn, kun je het in een glazen spaarpot wikkelen in een organza zakje.

Hoe pak je een huwelijkscadeau snel en effectvol in?

Hou je ervan eenvoudige oplossingen te kiezen? Misschien heb je niet de tijd om excentrieke verpakkingen klaar te maken of heb je het gevoel dat je hiervoor de manuele vaardigheden mist? We komen je te hulp! De stoffen zakjes zijn het beste antwoord op de vraag hoe je een huwelijkscadeau snel en stijlvol inpakt. Je hoeft het geschenk maar in het tasje te doen, de bandjes of touwtjes aan te trekken en klaar!

Satijnen zakje in goudkleur als cadeauverpakking

Satijnen zakje in goudkleur als cadeauverpakking

Het assortiment van onze winkel omvat zakjes genaaid uit verschillende stoffen, verkrijgbaar in een breed kleurenpalet. Door de verschillende formaten is het mogelijk bijna elk cadeau in te pakken. Onze buidels zijn ongelooflijk originele cadeauverpakkingen, die door een bedrukking erop (gelijk wat, een tekst of een grafisch element) nog unieker en heel persoonlijk kunnen zijn.