Heel vaak besluiten we om  in plaats van een kant en klaar geschenk, gewoon cash geld te geven.

De redenen voor een dergelijke beslissing kunnen zeer verschillend zijn.
Vaak is dit het gevolg van een gebrek aan een passend idee
Er kan ook de vrees bestaan dat onze keuze niet naar de zin van de begunstigde zal zijn. Het ook komt het voor dat het cash geld een zogenaamd bouwsteentje wordt, en moet bijdragen voor de inzameling van een volledig bedrag om een grotere droom te laten uitkomen. Helaas wordt het geven van geld soms door buitenstaanders gezien als een gemakkelijke uitweg en als een gebrek aan betrokkenheid van de gever. Een dergelijke indruk kan echter effectief worden voorkomen. Het is voldoende om te zorgen voor een geschikte verpakking van het geschenk (en dit hoeft niet duur of veel tijd in beslag te nemen ). We hebben daarom een lijst gemaakt met een aantal unieke ideeën over het verpakken van geld voor een cadeau, op een eenvoudige en toch zeer indrukwekkende manier.

Bankbiljetten als cadeauverpakkingspapier

Bankbiljetten als cadeauverpakkingspapier

Een alternatief voor het geven van cashgeld in een enveloppe – eenvoudige en chique oplossingen

De envelop met geld kan op zichzelf een goede oplossing blijken te zijn, mits we deze niet rechtstreeks in de hand geven. De envelop kan worden geschoven in een boek met een handgeschreven opdracht, wat tegelijkertijd ook een mooi souvenir wordt . En de envelop zelf, of samengevoegd met een klein cadeautje zoals een geluksfiguurtje of pralines, kan in een decoratieve verpakking worden geplaatst. In onze winkel vindt U onder andere geschenkzakjes van organza, satijn en linnen , die er veel eleganter uitzien dan de traditionele papieren geschenktasjes, en de ruime keuze in formaten, patronen en kleuren,zorgt ervoor dat U voor elke gelegenheid de juiste tas kunt kiezen. Het effectief verpakken van cadeaus is nog nooit zo eenvoudig geweest! Op onze blog kunt U lezen  hoe U een cadeau verpakt.

Er bestaan zeer veel alternatieve ideeën om helemaal van de traditionele, weinig aantrekkelijke enveloppe met geld af te stappen. In veel winkels kunt U zelfs kant-en-klare wenskaarten kopen voorzien van een zakje of een legger waaronder de bankbiljetten kunnen worden geplaatst.

Geld in een wenskaart geschoven met bruiloft wensen

Geld in een wenskaart geschoven met bruiloft wensen

Hoe op een inventieve wijze geld te verpakken voor een cadeau?

Hieronder hebben we voor U een handvol interessante voorstellen verzameld voor geschenken die ook een verpakking voor geld zijn. Inclusief een paar unieke ideeën over hoe je op een grappige manier geld kunt verpakken voor een cadeau.

In wat verpak je geld voor een huwelijkscadeau?

Vooral tijdens bruiloften willen gasten vaak een indrukwekkend en opvallend geschenk. Men wil iets heel bijzonders geven. Sommige mensen zijn hier erg creatief, zelfs als ze besluiten om cash geld te schenken. Laten we eens bekijken hoe we geld bestemd voor een cadeau op een originele en unieke manier kunnen verpakken.

Een spaarvarkentje is een originele verpakking voor geld dat als cadeau wordt gegeven.

Een spaarvarkentje is een originele verpakking voor geld dat als cadeau wordt gegeven.

Een rijk boeket van bloemen en dure pralines

Sommige bloemenwinkels bieden zeldzame trouwboeketten aan, gemaakt van bankbiljetten. In deze boeketten worden dan aan de bloemen het geld bevestigd of zelfs gewoon in plaats van bloemen. Soms wordt het geld opgerold en samengebonden met een decoratief lint, soms wordt het rond de bloemenkop gewikkeld, en ook bestaan er composities met bloemen gemaakt van bankbiljetten in een origami stijl ! Een alternatief voor snijbloemen is een “boeket” van ballonnen. Met binnenin de opgerolde bankbiljetten. Ze kunnen ook gevuld worden met kleurrijke confetti voor een beter visueel effect.

Een trouwboeket met origami-bloemen gemaakt van bankbiljetten

Een trouwboeket met origami-bloemen gemaakt van bankbiljetten

Een bruiloftsboeket met geld is niet het enige voorstel dat een grappige variante vormt op de meer conventionele geschenken – sommige mensen bedenken zelfs chocoladedoosjes gevuld met geld ! Het volstaat om mooi verpakte pralines te kopen, de chocolaatjes op te eten (maar er een paar te bewaren) en op de overgebleven lege plekken, bijvoorbeeld gewikkeld in decoratieve pralinépapiertjes, mooi gevouwen bankbiljetten te stoppen. Omdat de doos pralines bij het overhandigen reeds geopend is, zal het bruidspaar het eerder niet aan iemand anders doorgeven. Om absoluut zeker te zijn, raden wij echter aan om een kaartje op de verpakking achter te laten om het jonggehuwde paar erop te wijzen de inhoud te controleren. De hier voorgelegde ideeen voor het inpakken van geld als cadeau kunnen natuurlijk ook bij andere gelegenheden worden gebruikt, en niet alleen voor huwelijken of bruiloftsfeesten !

Bankbiljetten of geldmunten kunnen in de doos met pralines en tussen de pralines geplaatst worden.

Bankbiljetten of geldmunten kunnen in de doos met pralines en tussen de pralines geplaatst worden.

Hoe verpak je nu een cadeau op een grappige manier als we geld als geschenk willen geven ? Een spaarvarkentje, een historisch album of misschien een unieke fotolijst?

Een zeer interessant en visueel aantrekkelijk voorstel is om geld te geven in een…spaarvarkentje ! In winkels vind je bijvoorbeeld glazen, doorzichtige spaarvarkens. Geldmunten ( bij voorkeur in één nominatie ) hierin verzameld wekken zeker een grote belangstelling bij de ontvanger van een dergelijk geschenk en bezorgt nog meer plezier.

Wanneer het huwelijkscadeau in de vorm van cash geld wordt gegeven, kunt U het in een glazen spaarvarkentje stoppen dat op zijn beurt in een organza zakje zit.

Wanneer het huwelijkscadeau in de vorm van cash geld wordt gegeven, kunt U het in een glazen spaarvarkentje stoppen dat op zijn beurt in een organza zakje zit.

Een interessant en geestig voorstel in het geval van “ ronde getallen” verjaardagen, d.w.z. 20, 30, 40, 50, etc., is om een kaderlijst met geld als cadeau te maken. Voor de verjaardag van een veertiger worden er vier 10 Euro bankbiljetten achter het glas van het kader geplaatst of met miniatuur knijpers aan een touwtje opgehangen. Een geschenk dat op deze manier is in elkaar gestoken, behoeft enkel nog een ondertekening met “Zie je wel? 40 is helemaal niet zo veel!”

Hoe pak je geld in als cadeau voor een kind ?

De onderstaande ideeën voor originele geschenken kunnen ook met succes gebruikt worden voor volwassenen. Ze zijn weliswaar universeel, maar toch beter aangepast aan de verwachtingen van jonge kinderen dan de voorstellen die hierboven werden gepresenteerd.

Een zeer eenvoudig voorstel over hoe je geld moet verpakken voor een cadeau, en dat bewondering zal wekken : Een beertje dat een tasje in zijn poot houdt, bijvoorbeeld een geschenkzakje van aangenaam velours met daarin de opgerolde bankbiljetten. Dit is een geweldig idee dat bij verschillende gelegenheden kan worden gebruikt, zelfs geschikt voor een baby geboortefeest.

Het cadeaugeld kan worden gestopt in een stoffen zakje dat aan het pootje van een teddybeer wordt opgehangen. Een schitterend idee is ook om een spaarvarken gevuld met geldmunten te geven.

Het cadeaugeld kan worden gestopt in een stoffen zakje dat aan het pootje van een teddybeer wordt opgehangen. Een schitterend idee is ook om een spaarvarken gevuld met geldmunten te geven.

In het geval van sacrale ceremonies kan de teddybeer dan weer vervangen worden door bijvoorbeeld een engelenfiguur. Dit wordt een uniek souvenir, ideaal voor een doop- of  Heilige communie feest. En een betrouwbare manier om discreet en met een zekere klasse geld te schenken als cadeau.

En als we het over de eerste communie hebben,dan is het de moeite waard om hier nog een voorstel te vernoemen dat dan weer geschikt is voor kinderen van enkele jaren oud. Als cadeau voor een communie of verjaardag kan je een speciaal boeket afgeven. Vele bloemenwinkels bieden kant-en-klare boekets aan, gemaakt van bloemen, pralines of lolly’s en bankbiljetten.  Zo’n lieve verrassing zal de jongsten zeker bevallen.

De auteur van het volgende idee toonde echt een grote creativiteit – geld kan worden geschonken in een krijtjesdoos ! Het enige wat je moet doen is elk krijtje in een bankbiljet wikkelen en de verpakking te versieren met het opschift :”Kleur Uw wereld”. Optioneel kunnen ze in plaats van in de originele verpakking in een kader worden weergegeven. Zo’n cadeau tovert zonder twijfel een glimlach op het gezicht ! En in het geval van kinderen zullen deze artistieke instrumenten ongetwijfeld later nog worden gebruikt om prachtige tekeningen te maken. Zo’n cadeau is dus zowel leuk als praktisch.

We weten dus al hoe je geld moet verpakken voor een cadeau

Het is de moeite waard om geld te overhandigen, dat op een elegante wijze verpakt is.

Het is de moeite waard om geld te overhandigen, dat op een elegante wijze verpakt is.

Zoals U kunt zien, indien U beslist om iemand geld te schenken, kunnen we op een eenvoudige manier echt mooie en originele cadeaus creëren. Cash geld in zo’n unieke omslag zal de ontvanger ervan zeker nog gelukkiger stemmen en deze vreugde zal hem nog lang bijblijven.