Zakjes van linnen, jute, velours, organza, jeans… Of je nu kleine of grote zakjes, gladde zakjes of zakjes met originele dessins zoekt, in het brede aanbod zal je zeker iets vinden wat je interesseert.
Door de verscheidenheid van de stoffen, formaten, kleuren en dessins zijn de zakjes heel universeel – zodat we ze gelijk hoe kunnen gebruiken, afhankelijk van de behoefte van het moment.
De dichterbij komende Grootmoeder- en Grootvaderdag kan een fantastische gelegenheid zijn om de zakjes op een interessante en creatieve manier te gebruiken. Het verkregen effect zal zeker een glimlach verwekken op de gezichten van de familieleden. Hieronder vind je een aantal manieren om tasjes van organza, linnen of een andere stof te gebruiken voor Grootmoeder- en Grootvaderdag.

organza       organza DIY

Beeldje – 7 cm, organzazakje 10 x 13 cm

Weet je niet hoe je organzazakjes voor grootmoeder- en grootvaderdag op een creatieve manier kan gebruiken? Laat je inspireren.

Hoe cadeaus verpakken DIY

Linnen zakje 18 x 24 cm, dessin aangebracht met aquarelverven.

Een van de manieren is DIY, een met de hand gemaakt cadeau voor Grootmoeder- en Grootvaderdag

We weten al langer dan vandaag dat eigenhandig gemaakte cadeaus de grootste waarde hebben. De persoon die het cadeau ontvangt, voelt zich gewaardeerd, ziet hoeveel werk, inspanning en tijd er is gekropen in het voorbereiden van het geschenk. Laat jouw kind iets verven op een linnen zakje. Het eigenhandig gecreëerd dessin zal jouw kind zeker veel plezier bezorgen en zal de persoon die het cadeau ontvangt, verrukken en tot tranen toe bewegen. Zo’n zakje gemaakt met het hart, zal een ideale verpakking zijn voor een met de hand vervaardigd geschenk – bijv. peperkoekjes, een wenskaart, een beeldje gemaakt van boetseerklei, een zoutmassa en dergelijke. Op een goedkope en eenvoudige manier kan je een uniek cadeau creëren dat niemand zal kopiëren.

Hoe cadeaus verpakken

Organzazakje 8 x 10cm, stukje papier 4,2 x 8,5 cm

10 dingen die ik leuk vind aan jou

Een andere manier om de zakjes creatief te gebruiken, is om in elk ervan een stukje papier met een tekening of opschrift te steken, of een voorwerp dat de persoon die het cadeau ontvangt, beschrijft. Jullie kunnen een lijst samenstellen met de titel: „10 redenen waarom ik van je hou”, „10 eigenschappen die ik fantastisch/leuk aan je vind”, „10 dingen die ik met jou associeer” of gewoonweg „bedankt voor…” – dit voorstel zal zonder twijfel tranen van geluk brengen. Bovendien is het heel flexibel – het aantal stukjes papier en de thematiek passen we zelf aan.

Grootmoeder- en Grootvaderdag DIY

Jutezakje 10 x 13 cm

Een reis rond de wereld van koffie en thee

Houden grootmoeder of grootvader van goede thee of koffie? In speciaal daarmee bevoorrade winkels koop je echt goede, verse koffiebonen en losse thee uit vele landen. Zowel koffie als thee dient juist te worden opgeborgen en bewaard zodat deze hun geur en waarde niet verliezen. Hiervoor is een zakje van linnen of jute perfect geschikt. Zo’n zakje is erg sterk, biologisch afbreekbaar, antibacterieel en vooral gemaakt van een natuurlijke stof die kan worden gewassen. Daarom zal een dergelijk zakje vele jaren meegaan.

Grootmoeder- en Grootvaderdag

Jutezakje (violet)

Versier een bloempot met een zakje

De bloempotten waarin de bloemen worden gekocht, zien er over het algemeen niet aantrekkelijk uit. Gewoon plastic is niet interessant voor het oog. We kunnen dat gemakkelijk veranderen, we hoeven de bloempot maar mooi te maskeren. Ook hiervoor kunnen de zakjes dienen. Door „karakter” aan een plant te geven door het onderste deel ervan te versieren met een zakje met een interessante bedrukking of een decoratie die is uitgevoerd door jouw kind, zal deze plant er bekoorlijk, wonderlijk en merkwaardig uitzien. Natuurlijke zakjes van linnen of jute, metaalachtige zakjes, zakjes van satijn, velours, jeans of organza – iedereen zal iets vinden wat hem of haar aanspreekt..

Een aantrekkelijk en interessant geschenk hoeft helemaal niet veel te kosten. Je kan het op een eenvoudige manier creëren met behulp van het bovenstaande advies.

Dankzij onze ideeën voor een cadeau ter gelegenheid van Grootmoeder- en Grootvaderdag maak je oma en opa bijzonder blij. Zoals je ziet, kunnen de zakjes op heel veel manieren worden gebruikt.